Politie zoekt getuigen van straatroof in Maassluis

27-01-2018 112 Redactie

MAASSLUIS - De politie zoekt getuigen van een poging tot straatroof die afgelopen zaterdag plaatsvond op de Witte de Withstraat in Maassluis. Daarom is er vrijdag een oproep gedaan via Burgernet. De straatroof werd gepleegd door twee jongens van ongeveer 14 of 15 jaar. Hun signalement is bekend.

Eén van hen had een opvallend donkere huidskleur, een stevig postuur en een brede neus. De jongen was 1.70 tot 1.75 meter lang en droeg een rode pet van het merk Dsquared met blauwe letters. Hij had verder een zwarte lange jas aan met een capuchon die hij over zijn pet droeg, een zwarte broek en zwarte sneakers.

Deze jongen probeerde de telefoon uit de jaszak van het slachtoffer te halen. Omdat de jongen een duw kreeg, bleef het bij een poging.

De tweede jongen was licht getint, ongeveer 1.65 a 1.70 meter lang en had een normaal postuur, kort zwart haar. Hij droeg een zwart met grijs bomberjack, een lichtgrijze broek en zwarte sneakers.

Wie iets gezien heeft, of meer informatie over de straatroof of de daders heeft, kan contact opnemen met de districtsrecherche Rijmond-Noord: 0900-8844