Aantal coronapatiënten in Maassluis niet verder gestegen

29-03-2020 Gezond Redactie

MAASSLUIS – Het aantal officieel geregistreerde coronapatiënten in Maassluis is vandaag niet verder gestegen, blijkt uit cijfers van het RIVM. Het bleven er veertien.

Het RIVM meldt vandaag 1.104 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt 9.762 naar 10.866. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 132, gisteren stierven er 93 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 771 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg van 2.954 naar 3.483 (+529). Per dag belanden er zo'n 100 mensen op de intensive care terwijl er zo'n 20 (overleden of aan de beterende hand) van de intensive care komen. Een netto stijging dus met ongeveer 80 mensen per dag.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.Gerelateerd