Kom naar het Alzheimer Café in Maassluis

08-11-2022 Gezond Redactie

MAASSLUIS - Op dinsdag 15 november wordt er weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café Maassluis georganiseerd in De Tweemaster, aan het vondelpark 2 in Maassluis. Het thema is ‘Wat is dementie?’ De gastspreker is Suzanne Boon, zij is geriater in het Vlietland- Franciscus ziekenhuis.

Wanneer is iemand vergeetachtig en wanneer moet je denken aan dementie? Tijdens het Alzheimer Café worden de verschillen tussen een ‘niet pluis’ situatie en ‘gewoon’ ouder worden besproken. Ook is er aandacht voor de oorzaken en symptomen van dementie. Daarnaast is er tijdens dit Alzheimer Café ook gelegenheid om vragen te stellen aan geriater Sanne Boon. Kom gerust, neem iemand mee en laat u informeren.

Het Alzheimer Café Maassluis is gratis toegankelijk, inclusief gratis koffie en thee. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. Argos Zorggroep organiseert het Alzheimer Café in samenwerking met Careyn, Seniorenwelzijn en Minters Mantelzorg. Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden. Men ontmoet elkaar in een ongedwongen sfeer met een kopje koffie of thee. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige deskundigen.Gerelateerd