Themabijeenkomst Argos l’Entrée: Mantelzorgen

26-01-2018 Gezond Redactie

MAASSLUIS - Mantelzorgers zijn mensen – van jong tot oud - die langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis zorgen. Mantelzorgers kiezen er niet voor om te gaan zorgen: het overkomt hen, omdat ze een emotionele band hebben met degene die zorg nodig heeft. Ze zijn geen zorgprofessionals; zorgen is niet hun beroep. Het mantelzorgen vraagt veel inspanning en energie en roept vaak vragen op.

In Maassluis, Schiedam en Vlaardingen wonen ongeveer 37.000 mantelzorgers. Al deze mensen kunnen voor voorlichting, advies, cursussen en emotionele ondersteuning terecht bij Minters Mantelzorg, onderdeel van Minters. Karin Barg van Minters Mantelzorg zal tijdens deze gratis bijeenkomst informatie en voorlichting geven over mantelzorgen en uiteraard ook al uw vragen beantwoorden.

U bent van harte welkom op woensdag 7 februari van 10.00-12.00 uur in Dagcentrum Parkhof, Schubertlaan 2 te Maassluis. Reserveren is niet nodig en de koffie staat voor u klaar!Gerelateerd