18 grote eiken Stadsmolen moeten wijken voor nieuwe bomen

04-02-2021 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Aan de Stadsmolen starten medewerkers van Stadsbedrijf en aannemer Andeweg bv op maandag 8 februari met het vervangen van 18 eikenbomen. De bomen zijn te groot geworden voor de omgeving en door hun leeftijd is er gevaar voor het vallen van takken. Voor de werkzaamheden is een kapvergunning verleend.

Om de bomen veilig weg te kunnen halen, sluit de gemeente tijdens de werkzaamheden een aantal parkeervakken af. Dit wordt vooraf met borden aangegeven. Stadsbedrijf plant direct nieuwe bomen na het kappen van de eiken. Eventuele schade aan de groenstrook of de straat wordt aansluitend hersteld. Bij strenge vorst worden deze plant- en herstelwerkzaamheden later uitgevoerd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op donderdag 11 februari  afgerond.

Vier nieuwe soorten bomen

Voor de 18 eikenbomen komen 24 andere bomen in de plaats. Stadsbedrijf plant vier soorten: berken, Japanse sierkersen, amberbomen en valse christusdoorns. Het planten van verschillende soorten bomen draagt bij aan de biodiversiteit in de stad. Ook wordt de kans hiermee kleiner dat de bomen eventuele ziektes verspreiden.

Speelelementen

De gekapte bomen worden afgevoerd. De grote stammen worden hergebruikt als speelelement in de nieuwe natuurspeeltuin aan de Marislaan.Gerelateerd