Alleen nog bezorging reclamefolders bij een ‘ja-ja sticker’

06-11-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De ‘ja-ja sticker’ wordt uiterlijk per 1 juli 2020 ingevoerd in Maassluis. Daartoe werd dinsdagavond een motie aangenomen. Alleen inwoners van Maassluis die een gratis verkrijgbare ja-ja sticker op de brievenbus plakken, ontvangen dan nog ongeadresseerde reclamefolders. De GroenLinks-fractie, die de motie indiende, wil hiermee de hoeveelheid papierafval verminderen.

GroenLinks meldt in de motie dat reclamefolders per huishouden ongeveer 34 kilogram per jaar aan papierafval opleveren, dat wil de partij met de motie ‘ja-ja sticker’ terugdringen. Met de motie wordt het college verzocht uiterlijk per 1 juli 2020 een ja-ja sticker in Maassluis in te voeren. Ongeadresseerd reclamedrukwerk mag alleen bij huishoudens met zo’n sticker worden bezorgd. Er wordt een uitzondering opgenomen voor huis-aan-huisbladen. Geen sticker op de brievenbus staat dan gelijk aan een ja-nee sticker.

De gemeenteraad wordt uiterlijk 1 maart geïnformeerd over de planning voor het invoeren van de ja-ja sticker.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date