Categorieën

Service

Bas van Toor nooit meer Bassie

Bas van Toor nooit meer Bassie
Nieuws

Bas van Toor nooit meer Bassie

  • Redactie
  • 16-05-2018
  • Nieuws
Bas van Toor nooit meer Bassie
MAASSLUIS/VLAARDINGEN - Bas van Toor zal nooit meer zijn rode neus en pruik opzetten. Optredens als Clown Bassie zijn definitief verleden tijd. De 82-jarige, in Maassluis geboren, artiest heeft besloten vanwege zijn broze gezondheid zijn clownspak aan de wilgen te hangen. 

“De oude huppelende Bas word ik nooit meer”, vertelt Bas aan Weekend. “Mijn pruikje, mijn rode neus en mijn flapschoenen liggen voorgoed in een koffertje opgeborgen op zolder. Dag vriendjes en vriendinnetjes, de jaren die me nu nog resten wil ik genieten van mijn vrouw Coby, van mijn kinderen en onze vrienden. Bassie is niet meer, het is vanaf nu alleen nog Bas.”

Bas was er bijna helemaal niet meer geweest. Het leven van de Vlaardinger hing de afgelopen tijd aan een zijden draadje vanwege complicaties na een operatie aan de halsslagader. “Ik ben zelfs klinisch dood geweest, doordat ik een hartstilstand kreeg en dreigde te stikken”, zegt hij. Bas deed er maanden over om te revalideren en mocht vorige week weer naar huis. “Heel fijn. Maandenlang heb ik hiervan gedroomd. Alleen al het feit dat ik gewoon iets tegen Coby kan zeggen, maakt me intens gelukkig.”

Het was niet de eerste keer dat Bas van Toor tobde met gezondheidsproblemen. In 2016 werd hij getroffen door een auto-immuunziekte waarbij verlammingsverschijnselen optraden. Daarvan herstelde hij na maandenlange revalidatie