Categorieën

Service

Bezoek de werkkamer van Sinterklaas

Bezoek de werkkamer van Sinterklaas
Nieuws

Bezoek de werkkamer van Sinterklaas

  • Redactie
  • 18-11-2017
  • Nieuws
Bezoek de werkkamer van Sinterklaas

De troon van Sinterklaas (Foto: Facebook Sinterklaashuis Maassluis)

MAASSLUIS - Geen Sinterklaasfeest zonder een Sinterklaashuis! Sinterklaas heeft dankzij Koopcentrum Stadshart en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. tijdelijk een hoofdkwartier gevonden aan de Nieuwstraat 2 in het historische stadshart van Maassluis. Daar mag de goedheiligman werken tot hij weer naar Spanje vertrekt.

Alle kinderen zijn welkom
Op zondag 19 november zal de burgemeester de sleutel van het pand officieel aan de hoofdpiet overhandigen. Dat gebeurt omstreeks 13.00 uur. Daarna zijn alle kinderen van Maassluis en omgeving van harte welkom om een kijkje te nemen in het Sinterklaashuis.

Van bakpiet tot schrijfpiet
De kinderen kunnen de werkkamer van Sinterklaas zien en zelf samen met de bakpiet overheerlijke kruidnoten maken! Tijdens een speurtocht door het Sinterklaashuis kom je langs de slaapkamers van de pieten, de slaapkamer van Sinterklaas en ontmoet je tal van pieten zoals de bakpiet, voorleespiet en de schrijfpiet. Ook is er een troon waar de Sint zijn audiëntie zal houden.

Kleurplatenwedstrijd
Ook dit jaar is er weer een Sinterklaaskleurplatenwedstrijd! Vanaf woensdag 1  november zijn de kleurplaten op te halen bij de winkeliers in het Stadshart en bij Maassluis Info. aan de Nieuwstraat 2. Kleur de kleurplaat zo mooi als dat je kunt in en breng hem mee tijdens je bezoek aan Sinterklaas. In het Sinterklaashuis hangen de pieten jouw kleurplaat op. En uiteraard gaan Sinterklaas en zijn pieten per leeftijdscategorie de drie mooiste uit kiezen en die winnen een prijsje! Doe jij mee? Sinterklaas ziet je tekening graag!

Openingstijden Sinterklaashuis
Zondag 19 november 13:00 – 16:00
Woensdag 22 november 13:00 – 16:00
Zaterdag 25 november 13:00 – 16:00
Zondag 26 november 13.00 – 16.00
Woensdag 29 november 13:00 – 16:00
Zaterdag 2 december 13:00 – 16:00
Zondag 3 december 13:00 – 16:00

Kom je ook gezellig langs? Sinterklaas zal blij zijn om je weer te zien!