Boekpresentatie Constand Wassink

10-11-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Het boek 'De republiek wordt uitgeroepen' van Maassluise schrijver Constand Wassink wordt zaterdag 11 november gepresenteerd in Boekhandel Het Keizerrijk.

Constand Wassink is voor vele Maassluizers een bekende verschijning. Actief in het kerkelijk leven, bestuurslid van de lokale CDA, betrokken bij de PCOB.... en ook nog schrijver! Het is een kloek boek, waarin Constand uitgaat van een denkbeeldige situatie in de Nederlandse geschiedenis: wat zouden de gevolgen zijn geweest als koningin Wilhelmina in 1902 was overleden?

Via de zijlijnen waren er in Duitsland verschillende troonpretendenten, die gerechtigd waren tot de Nederlandse troon. Zou er dan een koning op de troon zijn gekomen die het beste met ons land en volk voorhad? De Groothertog van Saksen-Weimar–Eisenach komt als koning Willem IV op de troon. Na een goed begin blijkt hij zijn Duitse achtergrond niet te kunnen vergeten en sleept hij Nederland mee in de Eerste Wereldoorlog. Hij wordt afgezet en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden wordt uitgeroepen.

Constand Wassink (1953) heeft altijd grote belangstelling voor de geschiedenis van Nederland gehad en speelt in dit boek met de wendingen van het lot. Het resultaat is een gewaagde en spannende hervertelling van wat ook de geschiedenis van ons land zou kunnen zijn.

Het eerste exemplaar wordt zaterdag 11 november om 11 uur aangeboden aan ds. Gerrit van Dijk, aansluitend zal Constand Wassink zijn nieuwe boek signeren tot 12 uur. Boekhandel Het Keizerrijk is gevestigd aan de Noodvliet 27 te Maassluis.Gerelateerd