Champagne in de sneeuw

09-02-2022 Nieuws Redactie

Janneke's column

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Dat was vorig jaar het weerbeeld in ons stadje. Nietsvermoedend maakte ik met mijn vriend een wandeling door dit witte landschap. Bij m’n favoriete bruggetje, blijf hij een beetje hangen. ,,Mooi hier hea”, zegt hij nog. Er komen meer mensen aanlopen en we lopen verder.

Via de Noorddijk lopen we door naar het Kerkeiland. Nog weinig voetstappen in de sneeuw. Toch blijft het leuk om dan ergens ‘als eerste’ te lopen.

Mijn vriend wijst ineens omhoog. ,,Kijk daar eens, zo mooi!” Ik kijk op en zie de kerktoren, de sneeuw waait eromheen. ,,Prachtig”, zeg ik, terwijl ik mij omdraai. En daar staat hij ineens, hij houdt een doosje met een ring voor mijn snufferd. ,,Wat doe jij nou”, roep ik nog uit. En hij vraagt of ik met hem wil trouwen.

Toevallig kwamen me even later mijn zus, zwager en een aantal vrienden tegen. Met een warme choco in onze handen, laat ik trots m’n gloednieuwe ring zien. ,,Dat vraagt om champagne”, roept mijn zus. En zo togen we naar de supermarkt. (Tip: Wil je snel koude champagne? Leg het onder een pak sneeuw.)

Daarmee heeft deze dag en het Kerkeiland een bijzonder plekje in mijn hart gekregen.

Janneke's column
Mijn naam is Janneke Noordermeer, eigenaar en redacteur van Maassluis24. Mijn schrijfsels lees je in deze wekelijks terugkerende rubriek: Janneke's column. Met deze column wil ik je een kijkje geven in mijn geluksmomentjes: kleine dingen waar ik blij van word.Gerelateerd