Culturele Raad wil theater uitbreiden met vrijkomende ruimte

20-04-2020 Nieuws Redactie

Foto: Google Maps

MAASSLUIS – Voeg, na de verhuizing van ROGplus naar het voormalige politiebureau, de vrijkomende ruimten tot aan Theater Koningshof. De Culturele Raad Maassluis (CRM) vraagt het Maassluise college deze mogelijkheid in overweging te nemen.

Het leegstaande, voormalig politiebureau aan de Westlandseweg zal na een verbouwing gehuurd worden door ROGplus. De Culturele Raad Maassluis adviseert het college in overweging te nemen de achterblijvende locatie aan de Uiverlaan toe te voegen aan Theater Koningshof zodat zij ‘langzaam kan uitgroeien tot het “bruisend cultureel hart” van Maassluis’.

,,De CRM ziet mogelijkheden om onder andere een aantal activiteiten van de Kunst en Cultuur Academie er in onder te brengen en om de Kunstuitleen een andere, geschiktere, meer publieksvriendelijkere plek te geven,” schrijft de Culturele Raad Maassluis in een brief aan het college.

Het Maassluise college liet eerder in een raadsinformatiebrief weten dat er voor de achterblijvende locatie bij Koningshof een nieuwe huurder gezocht moet worden. Eerste verkennende gesprekken zijn al gaande.  Gerelateerd