Geen duidelijkheid over vissterfte Zuidvliet

15-12-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Er lijkt geen duidelijkheid te komen over de oorzaak van het zuurstofgebrek en daardoor de vissterfte in de Zuidvliet in Maassluis, van begin oktober. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen die de PvdA gesteld heeft aan het Maassluise college van burgemeester en wethouders.

Het college van b&w moet een antwoord schuldig blijven. Ze schrijven aan de PvdA het volgende: "Het lijkt een samenloop van omstandigheden te zijn. Omdat watermonsters op kweek gezet moesten worden, kwamen de resultaten over waterkwaliteit pas later beschikbaar. Informatie over bron en verspreiding is hieruit door het hoogheemraadschap niet te destilleren. Wij kunnen dit ook niet."

Burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland gaf eerder aan dat er een grote hoeveelheid rioolwater in de Zuidvliet is gevonden. De gemeente Maassluis en het Hoogheemraadschap van Delfland hebben die uitspraak niet onderschreven. 

De gemeente heeft gekeken naar videobeelden van camera's die bij winkeliers rond de Zuidvliet aanwezig zijn. Daarop zijn geen lozingen geconstateerd. Het blijft dus onduidelijk hoe het water zo zuurstof-arm heeft kunnen worden.