Hé kijk nou wat komt daar aan? (De Hoekse Lijn)

27-09-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS/VLAARDINGEN - Zaterdag kun je er vanaf een uur of 12 gratis op en dat de hele dag, voor wie dat wil: De Hoekse Lijn. We hebben twee jaar gewacht op een project dat oorspronkelijk niet meer dan een half jaartje in beslag zou nemen.

Vlaardingse zangeres Sandy Struijs heeft er een liedje van gemaakt: Hé kijk nou wat komt daar aan? Op de muziek van "Quando, quando, quando van Engelbert Humperdinck (wie kent het niet, inderdaad). De primeur hadden de collega's van Omroep Vlaardingen en wij vonden het te leuk om het daar dan maar bij te laten. Luister en geniet!

Op zaterdag is de dienstverlening nog niet compleet. Op deze kennismakingsdag rijdt de metro tussen de stations Schiedam Nieuwland en Hoek van Holland Haven.

Goed om te weten:
·         De metro rijdt vanaf ca. 12:00 tot ca. 20:00 uur elke 10 minuten. Houd het eerste en laatste half uur rekening met een lagere frequentie omdat dan de dienstregeling wordt opgebouwd, dan wel afgebouwd.
·         De laatste metro richting Hoek van Holland Haven vertrekt vanaf Schiedam Nieuwland om 19:20 uur.
·         De laatste metro richting Schiedam Nieuwland vertrekt vanaf Hoek van Holland Haven om 19:50 uur.

Er rijdt geen metro tussen Schiedam Nieuwland en Schiedam Centrum omdat ‘je anders per ongeluk zonder te betalen in het overige metronetwerk kunt komen’, aldus RET.

Vanaf maandag rijden de metrostellen - He kijk, wat komt daar aan? - de geplande dienstregeling. Dat is vooralsnog de dienstregeling van lijn B, tussen Hoek van Holland en Nesseland. Metrolijn A vertrekt dan nog net als vandaag vanaf Schiedam-Centrum. Als zich geen problemen voordoen gaat lijn A in de nabije toekomst doorrijden tot Vlaardingen-West.Gerelateerd