Categorieën

Service

Laatste Kans Project ondertekend

Laatste Kans Project ondertekend
Nieuws

Laatste Kans Project ondertekend

  • Redactie
  • 04-04-2017
  • Nieuws
Laatste Kans Project ondertekend

Desiree Curfs en Frank van der Plas ondertekenen het convenant ‘Laatste Kans Project Maassluis fase 1 en fase 2’.

MAASSLUIS - Vestigingsmanager Frank van der Plas van Maasdelta Maassluis en directeur Desiree Curfs van Stroomopwaarts MVS hebben hun handtekening gezet onder het convenant 'Laatste Kans Project Maassluis fase 1 en fase 2'.

Met de afspraken het de overeenkomst willen Maasdelta en Stroomopwaarts voorkomen dat huurders die onverhoopt hun betalingsverplichting niet nakomen, uiteindelijk hun woning moeten verlaten.

Woningontruiming voorkomen
Maasdelta zorgt als sociale woningcorporatie voor betaalbare en geschikte woningen voor in het bijzonder de laagste inkomensgroepen. Stroomopwaarts biedt schuldhulpverlening aan inwoners van Maassluis. Beiden organisatie hebben als doel om woningontruiming, door het te hoog oplopen van huurschulden, te voorkomen. Een nauwe samenwerking is daarbij belangrijk en daarom vastgelegd in het 'Convenant Laatste Kans Project Maassluis fase 1 en fase 2.'

Fase 1 - huurschulden voorkomen
De eerste fase is gericht op het voorkomen van problematische huurschulden. Deze gaat in vanaf het moment dat de huurder één maand huurachterstand heeft. Maasdelta neemt dan contact op met de huurder om een oplossing te bespreken. Bij twee maande huurachterstand worden er betalingsafspraken gemaakt en eventueel een betalingsregeling getroffen. Maasdelta brengt de huurderin contact met de preventiemedewerker van Stroomopwaarts voor een adviesgesprek. Deelname aan schuldhulpverlening is dan nog van vrijwillige aard. Bij een combinatie van huurschuld en problemen op andere leefgebieden kan ook VraagRaak, het wijkteam van Maassluis, betrokken worden. 

Fase 2 - woningontruiming voorkomen
Fase 2 start wanneer Maasdelta een vonnis van de rechter heeft ontvangen tot ontruiming van de woning, door een te hoog opgelopen huurschuld. In deze fase is de werkwijze van Maasdelta en Stroomopwaarts gericht op het voorkomen van deze ontruiming. Wil de huurder ontruiming voorkomen dan is deelname aan schuldhulpverlening verplicht. De huurder wordt uitgenodigd voor een gesprek met een consulent van Stroomopwaarts. Deze beoordeelt aan de hand van een aantal voorwaarden of de huurder in aanmerking komt voor schuldhulpverlening via het Laatste Kans Project fase 2. Wanneer dit het geval is, doet Stroomopwaarts namens de huurder een betalingsvoorstel aan Maasdelta. Na instemming van Maasdelta en een akkoordverklaring van de huurder, gaat de betalingsregeling van start. Zo nodig wordt ook de hulpverlening van VraagRaak, Stichting BOOM en Humanitas ingeschakeld.