Led-verlichting geïnstalleerd in Koningshof

11-12-2017 Nieuws Redactie

Marcel ’t Sas, directeur Theater Koningshof en John Massaar, directeur Fonds Schiedam Vlaardingen stimuleren de weg naar duurzaamheid.

MAASSLUIS - De traditionele spots in Theater Koningshof zijn vervangen door led-verlichting. Een eerste stap naar een meer duurzame energiehuishouding in het hele gebouw.

Met steun van de gemeente Maassluis is Theater Koningshof bezig een fiks aantal verbeteringen in het gebouw aan te brengen. Zo werd er eerder een nieuwe tribune met meer comfort en betere zichtlijnen geplaatst. Ook de foyer heeft al een make-over gekregen.

Bovendien is Koningshof aan de slag om op een aantal punten te verduurzamen. Zo wordt er onderzoek gedaan naar een meer duurzame energiehuishouding in het hele gebouw. Een eerste stap is nu gezet met het vervangen van de traditionele spots in het theater door LED verlichting. Met deze modernisering zal het stroomverbruik dalen en is de warmteproductie van led praktisch nihil waardoor de behoefte aan koeling sterk verminderd in het theater. Daarbij komt dat bij de led-verlichting de kleuren eindeloos gevarieerd kunnen worden zonder dat daarvoor de traditionele kleurfilters handmatig verwisseld hoeven te worden. Dit scheelt niet alleen veel arbeidstijd maar biedt ook veel meer mogelijkheden om de kleuren te nuanceren. Voor het project led-verlichting heeft Koningshof van het Fonds Schiedam Vlaardingen een donatie gekregen van €75.000.

Directeur Marcel ’t Sas: “ Fantastisch dat deze stap nog in dit transitiejaar 2017 gezet kan worden. Met deze en de andere nieuwe investeringen is de weg omhoog voor Koningshof ingezet en kan het bouwen aan “ het Bruisend huis van Maassluis” verder gaan. Gastvrijheid, toegankelijkheid en duurzaamheid zijn voor deze weg de kernbegrippen. We zijn dan ook bijzonder dankbaar dat niet alleen de Gemeente Maassluis, maar ook het Fonds Schiedam Vlaardingen ons hierin steunt.”Gerelateerd