Ledverlichting voor Bomenbuurt en delen Maassluis-Oost

05-05-2021 Nieuws Redactie

Foto: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS – De huidige straatverlichting van de Bomenbuurt en delen van Maassluis-Oost wordt vervangen door ledverlichting.

In 2020 kregen Maassluis-West en de binnenstad ledverlichting. Nu zijn dus de Bomenbuurt en delen van Maassluis-Oost aan de beurt, zo meldt de gemeente Maassluis. ,,Bij de werkzaamheden wordt de kap met daarin het licht (armatuur) vervangen. Medewerkers van de bedrijven Unsal en Staffin gebruiken daarvoor een rijdende hoogwerker.” De werkzaamheden vinden vooral overdag, tussen 7.30 en 16.30 uur, plaats. ,,De controle of de nieuwe ledverlichting goed werkt, vindt soms in de avonduren plaats.”

Storing

Soms leidt het vervangen van een armatuur tot een storing van de straatverlichting. De werkzaamheden veroorzaken volgens de gemeente weinig tot geen overlast. ,,Het kan wel zijn dat sommige straten kort worden afgesloten. Met borden wordt dan een omleiding aangegeven. Als de ledlampen net zijn aangebracht dan branden ze tijdelijk op 100% sterkte. Na ongeveer een week wordt de juiste sterkte van het licht ingesteld. Dat gebeurt op afstand. In de late avond en in de nachtelijke uren wordt de hoeveelheid licht verminderd. Zo besparen we nog meer energie.”

Led

De lampen worden vervangen zodra ze ouder zijn dan 20 jaar. ,,Daarom duurt het tot 2030 totdat daadwerkelijk alle lampen zijn vervangen. Inmiddels is de helft van de in totaal 6500 straatlampen vervangen door ledverlichting.”Gerelateerd