Monstersche Sluis gaat volgend weekend weer open

09-04-2021 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De Monstersche Sluis opent volgend weekend weer iedere vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen de deuren voor de scheepvaart.

,,Einde winterslaap!”, meldt de stichting Monstersche Sluis. ,,Wat kan zo’n winter toch lang duren. Na het korte seizoen van 2020 (iets met corona en een kapotte brug) hopen we weer een vol vaarseizoen te kunnen draaien.”

Bedieningstijden

Vanaf 16 april zal de Monstersche Sluis weer iedere vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen de deuren openen voor de scheepvaart. De vaste bedieningstijden van de wagen- en lijndraaiersbrug vervallen wel vanaf dit seizoen. ,,Indien er een opening is gewenst, dan dient er contact te worden opgenomen met de sluiswachter via 0626112500 of via vhf68. Doe dit, zeker buiten de bedieningstijden van de sluis, een half uurtje van tevoren.

Onderhoud

De afgelopen weken heeft de onderhoudsploeg de sluis schoongemaakt en klaargemaakt voor gebruik. ,,De sluis is onkruidvrij gemaakt en de draaiende delen zijn gesmeerd. De jaartallen die in de deuren staan zijn in de originele goudkleurige lak gezet. Hopelijk weer tot snel op de sluis!”Gerelateerd