Opruimacties kerstbomen en vuurwerk

21-12-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Om het nieuwe jaar schoon te beginnen organiseert de gemeente Maassluis opruimacties. Net als voorgaande jaren levert iedere kerstboom 50 eurocent op én een lot waarmee kans wordt gemaakt op één van de prijzen in de kerstboomloterij. Daarnaast maak je kans op één van de 5 VVV-cadeaukaarten wanneer je goed gevulde zakken met vuurwerkafval inlevert bij de milieustraat.

Kerstbomenactie
Kerstbomen kan je inleveren op de volgende locaties:
- op het grasveld omgeven door de Stadsmolen, Pelmolen en Verfmolen;
- op het parkeerterrein van NS-station Maassluis-West;
- op het parkeerterrein van de Seringenflat;
- op het parkeerterrein van de G.A. Brederolaan op de hoek van de Van Lennepstraat;
- op het grasveld op de hoek van de Vermeerlaan en de Sportlaan;
- op het grasveld bij de Bruinvisch, direct naast tunnel Maaspoort.

Wanneer: De kerstbomen kan je op donderdag 4 januari tussen 13.00 en 16.00 uur inleveren. De ingezamelde kerstbomen worden op een milieuvriendelijke manier verwerkt. Alle bomen worden versnipperd, waarna de snippers gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld de aanleg van wandelpaden.

Nieuwjaarsvegen
Het opgeveegde vuurwerkafval kan je verzamelen in een speciale vuurwerkafvalzak. Deze zakken krijg je als je vuurwerk koopt en kan je gratis ophalen op de dagen waarop vuurwerk verkocht wordt: 28, 29 en 30 december. De afhaallocaties zijn:

- Van Kortenhof – Heldringstraat 101
- Jos Lock – Haven 11

Inleveren: bij de milieustraat op de Heldringstraat 8.

Wanneer: van 2 t/m 6 januari kan je het vuurwerkafval inleveren. 
Op dinsdag t/m vrijdag van 8.30 uur -12.00 uur en van 13.00 uur -16.00 uur. 
Op zaterdag 6 januari van 10.00 uur tot 15.30 uur.

Prijzen en prijsuitreiking
Na het inleveren van een kerstboom of een goed gevulde zak met vuurwerkafval ontvang je een lootje. Met dit lootje maak je kans op mooie prijzen. Kinderen kunnen met de kerstbomenactie mooi speelgoed winnen (6x) en met de vuurwerkopruimactie maak je kans op een VVV-cadeaukaart t.w.v. € 50,- (5x). Bovendien krijg je per kerstboom 50 eurocent.

Alleen bewoners (particulieren) uit de gemeente Maassluis kunnen aan de acties deelnemen. De winnaars worden half januari bekend. Op 31 januari is de prijsuitreiking in het stadhuis.Gerelateerd