Overname CIF/Caiway vertraagd

05-01-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS/NAALDWIJK - De overname van CIF, moederbedrijf van Caiway, is vertraagd. In november werd de overname door de Zweedse kapitaalinvesteerder EQT Infrastructure aangekondigd, maar dat laat nu langer op zich wachten.

Bedoeling was dat de afronding van de koop in 2017 zou plaatsvinden. Oorzaken van de vertraging worden door de betrokken partijen niet gegeven.

Wanneer de overname door EQT Infrastructure rond is, komt Caiway onder één dak met het Zeeuwse energie- en kabelbedrijf Delta, dat eind 2016 al door EQT werd overgenomen.

De nieuwe combinatie krijgt een bereik van 510.000 huishoudens. Met de overname door EQT is de continuïteit van de dienstverlening volgens de betrokken partijen gegarandeerd. Ook wil de nieuwe eigenaar de bedrijven de ruimte bieden om verder te groeien. De Autoriteit Consument & Markt heeft begin december toestemming gegeven voor de overname. Er blijft na overname 'voldoende concurrentie over'. De toezichthouder maakte in 2011 nog bezwaar tegen de overname van Caiway door KPN, die daarop werd afgeblazen.

Gerelateerd