Snelheidsdisplay op de Noordvliet Maassluis

21-12-2018 Nieuws Redactie

Foto: Google Maps

MAASSLUIS – Een snelheidsdisplay moet vanaf het vaarseizoen in 2019 het aantal voertuigen en de snelheden gaan meten op de Noordvliet in Maassluis. Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen van VVD Maassluis. De VVD stelde dat de verkeersveiligheid aan het verlengde van de Noordvliet Noordzijde beter moet.

Op advies van de politie wordt in 2019, aan het begin van het vaarseizoen, een snelheidsdisplay geplaatst op de Noordvliet. Dit display meet het aantal voertuigen en de snelheden die deze voertuigen rijden. De VVD wees het college erop dat de eenrichtingsweg vanaf het Leger des Heils richting Maasland al jaren wordt gebruikt voor sluipverkeer. Omdat de snelheidsdisplay ook de datum en tijd van de metingen bijhoudt, kan ook worden gecontroleerd of dit verkeer toeneemt als de Lijndraaiersbrug is geopend.

De bewegwijzering en signalering is volgens het college op dit moment duidelijk genoeg. Het college geeft verder aan dat er geen maatregelen worden getroffen voordat de uitkomsten van de metingen binnen zijn.Gerelateerd