Sportvisie moet duidelijkheid geven over binnensportaccommodaties

20-01-2021 Nieuws Redactie

Sportzaal aan de Haydnlaan in Maassluis

MAASSLUIS – Het Maassluise college komt voor 1 maart met een visie op het sportbeleid. Dat beloofde wethouder Sjef Ever dinsdagavond tijdens de commissievergadering over de binnensportaccommodaties.

Huib Blokland van de Maassluise Sport- en Recreatieraad en Chris van ’t Hoff van de Gymnastiekvereniging Maassluis, beiden insprekers tijdens de commissievergadering, waren niet te spreken over de communicatie vanuit de gemeente. Dat vervanging van de Olympiahal voorrang krijgt op een nieuwe sportzaal aan de Haydlaan, zo werd vermeld in een raadsinformatiebrief eind december 2020, kwam als een verrassing voor beide partijen.

,,We kunnen een euro maar één keer uitgeven,” zo verklaart wethouder Evers. Omdat op de locatie van de Olympiahal de combinatie gemaakt kan worden met woningbouw, zou die locatie prioriteit krijgen. ,,De hele wijk krijgt daarmee een upgrade. Bovendien dan het parkeerprobleem aan de Rozenlaan aangepakt worden.”

De wethouder biedt verder zijn excuses aan voor de slechte communicatie en belooft beterschap. Voor 1 maart komt het college met een visie op het sportbeleid. Daarin zal verder worden uitgelegd waarom er gekozen wordt voor de Olympiahal en niet voor de Haydnlaan.Gerelateerd