Vernieuwd Dol-fijn opent haar deuren

29-07-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De werkzaamheden aan recreatiebad Dol-fijn zijn afgerond. Het zwembad opent maandag 31 juli haar deuren volgens het vakantierooster.

Recreatiebad Dolf-fijn heeft de afgelopen week een metamorfose ondergaan. Zo is een nieuwe glijbaan van 45 meter lang geïnstalleerd. De glijbaan is voorzien van interactieve elementen. Ook is de entree naar de top van de glijbaan veranderd.

Rond het kleuter- en peuterbad zijn de buitenramen beplakt met visuals in de vorm van sprookjesfiguren. Ook zijn er nieuwe spelelementen aangebracht in en naast de baden. Daar kunnen de kleine zwemmers hun verbeelding de vrije loop laten.

Energiemaatregelen

Het zwembad gaat met de toekomst mee, niet alleen door te werken aan beleving, maar ook door energiezuinige maatregelen. In tegenstelling tot de oude glijbaan is de nieuwe voorzien van isolatie die het warmteverlies naar de buitenlucht aanmerkelijk beperkt.

Wat niet opvalt voor bezoekers, is een aanpassing in de machinekamer. Daar is de complete luchtbehandelingsinstallatie na 24 jaar trouwe dienst vervangen door een veel energiezuiniger exemplaar. Berekend is dat dit op jaarbasis zo'n 15.000 euro minder aan energie in de vorm van aardgas kost, oftewel circa 50.000 kubieke meter. Dit komt overeen met het gemiddelde verbruik van zo'n 50 eensgezingswoningen. Dat komt ten goede aan de duurzaamheid van Dol-fijn.

Kosten

De kosten van al deze aanpassingen komen neer op ruim drie ton en worden betaald uit het gemeentelijk budget voor groot onderhoud en investeringen in het zwembad. Samen met de gemeente Maassluis kijkt het zwembadbestuur en - management regeltmatig naar nieuwe mogelijkheden om de accomocatie nog aantrekkelijker en energiezuiniger te maken.

Opening

Vanaf maandag 31 juli zijn de bezoekers van Dol-fijn weer van harte welkom tijdens de gebruikelijke openingsuren. Vrijdag 25 augustus wordt de heropeing met een feestelijk tintje gevierd. Wethouder Kees Pleijsier zal dan de officiële openingshandeling verrichten.



Gerelateerd