Vondst asbest zorgt voor extra verkeer in Maassluis

25-04-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS/VLAARDINGEN - Tijdens werkzaamheden voor de aanleg van de Blankenburgtunnel is in het Oeverbos asbest gevonden. Op de locatie van het puin komt de toerit van de Maasdeltatunnel te liggen. Vanwege de aanwezigheid van asbest kan het puin niet hergebruikt worden. Het moet worden afgevoerd naar een stortplaats. Ter vervanging moet er juist weer extra materiaal worden aangevoerd. Dit zorgt tot en met augustus 2019 voor extra vrachtverkeer in Maassluis en Vlaardingen.

Voor het transport van de vervuilde grond worden speciale vrachtwagens ingezet. Deze zijn voorzien van een lekdichte laadruimte met een stofdicht afsluitsysteem. Hiermee wordt stofvorming in de omgeving voorkomen. Voordat een vrachtwagen van het bouwterrein wegrijdt, wordt deze aan de buitenkant gereinigd zodat hij schoon de weg op gaat. Het bouwterrein waar gewerkt wordt, is volledig met bouwhekken van de omgeving afgesloten. 

Route door Maassluis en Vlaardingen 

Rijkswaterstaat heeft met de gemeenten Maassluis en Vlaardingen afspraken gemaakt over het afvoeren van puin en aanleveren van vervangend materiaal. Vrachtwagens gaan naar het werkterrein via Maassluis vanaf de A20 afrit 7. Ze rijden over de Laan 1940 – 1945 en de Julianalaan naar het bouwterrein van de Blankenburgverbinding. De route voor de afvoer loopt in Vlaardingen via de Maassluissedijk, de Deltaweg, Galgkade, Vulcaanweg en Schiedamsedijk naar de oprit van de A4. Gerelateerd