Beste plan van Dean, Timur, Demy, Sorana en Erdum

29-01-2018 Onderwijs Redactie

Twitter - Alexandra van Burik

MAASSLUIS - Dean, Timur, Demy, Sorana en Erdum presenteerden vrijdag 26 januari 2018 het mooiste plan voor een nieuwe woonwijk tijdens workshops over gebiedsontwikkeling op IKC Het Balkon. Enthousiaste medewerkers van Ontwikkelingscombinatie Balkon (OCB) en de gemeente Maassluis leidden de workshops waaraan zo'n 90 kinderen uit de bovenbouwgroepen van IKC Het Balkon deelnamen.

Directe aanleiding voor de workshops waren verzoeken van jongens van de school (waaronder Timo Lourens) om trapveldjes/(speel)pleinen op Het Balkon aan te leggen. Hieraan kon de OCB deels tegemoet komen. Er is voor de school een tijdelijk speelveldje aangelegd en een 'speelspoor' is toegevoegd aan het project.

En door de goede verkopen van afgelopen maanden start OCB binnen een jaar ook met de inrichting van weer een nieuwe en definitieve speelplek. Tot slot werd besloten om de hele school in deze nieuwbouwwijk via workshops te introduceren in de wereld van gebiedsontwikkeling. OCB leidde de workshops op vrijdag 26 januari 2018 in. Uitgelegd werd hoe een nieuwe woonwijk wordt gebouwd: van eerste idee/ontwerp tot oplevering van de woningen. Na de introductie gingen de kinderen aan de slag. Doel was om zelf een nieuwe woonwijk te ontwikkelen.

Legosteentjes
Met behulp van verschillende inrichtingselementen (legosteentjes, strookjes papier, et cetera), lijm, karton en een lege kaart van Het Balkon hebben de kinderen flink geknutseld. Leidraad voor de kinderen was een 5-stappenplan: van nadenken over je wensen tot het tellen van woningen en van optimaliseren tot het inkleuren van het plan.

Na drie workshoprondes kozen Timo Lourens en de andere juryleden drie rondewinnaars. In de slotronde namen de winnaars het tegen elkaar op. Wie maakte het mooiste plan? In het bijzijn van wethouder Arnold Keijzer (Stedelijke ontwikkeling en Onderwijs) presenteerden zij hun nieuwe woonwijk. De kinderen kozen vervolgens de door Dean, Timur, Demy, Sorana en Erdum bedachte woonwijk als het mooiste plan.

Gerelateerd