Lentiz gastheer voor kwalificatieronden Nationale Wedstrijd voor Tuinaanleg

25-01-2018 Onderwijs Redactie

MAASSLUIS/MAASLAND - Op vrijdag 26 en 27 januari is Lentiz Maasland gastheer voor de kwalificatieronden van de Nationale Wedstrijd voor Tuinaanleg. Ook houdt de school op deze data Open Huis. Aan de Commandeurskade 22 in Maasland nemen teams van jonge leerling-hoveniers het tegen elkaar op om een deelnameplaats te veroveren voor de nationale finale.

Die vindt plaats tijdens de manifestatie “Tuinidee” in Den Bosch. Deelnemende teams zijn afkomstig van Lentiz MBO Maasland en andere AOC-scholen uit het hele land. Tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg worden de talenten van leerling-hoveniers zwaar op de proef gesteld. Zowel in de voorronden als in de uiteindelijke finale worden de deelnemers getest op hun vakmanschap.

Aan de hand van een reële praktijkopdracht moeten de deelnemende teams laten zien dat ze het hele proces, van communicatie met de klant tot kennis van de bodem, van sortimentskennis tot planning, samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen, aan kunnen. Een vakkundige jury beoordeelt deze vaardigheden en natuurlijk ook de uiteindelijk aangelegde tuin. Deze wedstrijd is voor medestudenten en schoolleiders een mooie stimulans om binnen de opleiding hoog in te zetten op vakmanschap.

Finale
Aan de vier kwalificatieronden nemen in totaal 17 teams van elk twee leerling-hoveniers deel. De winnende teams uit de kwalificatieronden zullen tijdens de beurs “TuinIdee”, die plaatsvindt van 22 februari - 25 februari 2018 in Den Bosch, strijden om de nationale titel. Het winnende team op TuinIdee mag zich een jaar lang Nederlands kampioen tuinaanleg noemen.

De organisatie van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg is in handen van de VHG, de branchevereniging voor ondernemers in het groen, en de deelnemende AOC’s. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland Arbeidsmarkt, de AOC-Raad en WorldSkills Netherlands maken deze wedstrijden mede mogelijk. Gerelateerd