GroenLinks Maassluis pleit voor tiny houses

11-03-2018 Politiek Redactie

MAASSLUIS - In plaats van stenen rijtjeshuizen pleit GroenLinks Maassluis voor tiny houses op het Dirkzwagerterrein. Met tiny houses wil de partij het voor jongeren en alleenstaanden met een beperkt inkomen mogelijk maken een huis te betrekken in Maassluis.

GroenLinks stelt dat steeds meer jongeren uit Maassluis wegtrekken omdat zij niet aan een huis kunnen komen. Daarom pleit de partij voor 'tiny houses' in plaats voor een nieuwe reekt rijtjeshuizen op het Dirkzwagerterrein, tussen 'Het Stort' en de nieuwe vestiging van MTS Europroducts. 'Juist deze groep Maassluizers komt er bekaaid vanaf met het huidige woningaanbod in de gemeente: er zijn nauwelijks beschikbare huurwoningen voor hen', meldt de partij. 'Een huis kopen ligt vanwege de inkomenseisen voor een hypotheek en het verplichte vaste contract, vaak niet binnen hun handbereik'. GroenLinks heeft dit via een inspraakreactie aan het college van burgemeester en wethouders laten weten.

Tiny houses zijn kleine maar volwaardige woningen van goede kwaliteit en esthetisch gebouwd met een vloeroppervlakte van zo'n 30 tot 50 m2. De woningen kunnen slim en praktisch ingericht worden en zijn goed te bewonen door jongeren en alleenstaanden. Daarnaast zijn de woningen gericht op een kleinere ecologische voetafdruk voor de bewoner. Het uitgangspunt is dat de tiny houses energieneutraal zijn waardoor de energiekosten wegvallen.

Gerelateerd