‘Structurele maatregelen’ nodig tegen vandalisme bij basisscholen

12-02-2020 Politiek Redactie

In januari werd een ruit vernield bij de Montessorischool (Foto: Twitter wijkagent Notenboom)

MAASSLUIS – Maassluis Belang stelt dat er structurele maatregelen nodig zijn tegen vandalisme bij basisscholen in Maassluis. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de partij stelt aan het college van burgemeester en wethouders.

,,Het lijkt wel of het vandalisme rondom de scholen toeneemt,” schrijft Aad Solleveld namens de fractie van Maassluis Belang in de schriftelijke vragen. ,,Zelf constateren wij met enige regelmaat dat er ruiten bij de Groene Hoek worden ingegooid. De Groene Hoek is geen uitzondering, alle scholen hebben hier veel last van. Kortom er zijn structurele maatregelen nodig.”

Maassluis Belang wil allereerst van het Maassluise college weten of het een beeld heeft van de schade die de afgelopen tijd op schoolpleinen en aan de gebouwen is ontstaan. ,,Zo ja, deelt u onze mening dat het erger lijkt te worden?” Daarnaast vraagt de partij of er al overleg met de scholen is geweest.

Ten slotte vraagt Maassluis Belang wanneer ‘de situatie ontstaat dat u bereid bent om door middel van camera’s bijvoorbeeld de schoolpleinen te beveiligen?’ En of het college uit kan leggen welke juridische problemen er ‘mogelijk op de weg naar een oplossing liggen.’Gerelateerd