Verkiezingen in Maassluis duren mogelijk drie dagen

12-12-2020 Politiek Redactie

MAASSLUIS – De verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart 2021 gaan mogelijk over drie dagen plaatsvinden in Maassluis. Dat blijkt uit antwoorden van het Maassluise college op schriftelijke vragen van D66 Maassluis.

D66 Maassluis trok bij het stadsbestuur aan de bel over de organisatie van de verkiezingen in maart volgend jaar. Het college erkent dat er meer vrijwilligers nodig zijn voor het bemannen van de stembureaus. Daarom wordt er een wervingscampagne opgezet. ,,We zijn al gestart met een inventarisatie onder vrijwilligers die bij voorgaande verkiezingen op een stembureau hebben gezeten,” zo schrijft het college.

,,Op dit moment hebben zich al ongeveer 120 personen aangemeld voor de aankomende verkiezingen. Daarnaast worden de nu al definitieve stembureaus aangeschreven of er mogelijke vrijwilligers van die locaties bereid zijn om zich aan te willen melden als stembureaulid.”

Drie dagen

Eerder al liet Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken weten dat zij overweegt de verkiezingen over drie dagen te spreiden. ,,Op dit moment is de tijdelijke spoedwet verkiezingen nog niet definitief. Het advies voor gemeenten tussen de 30.000-60.000 inwoners wordt het openstellen van 4 stembureaus over 3 dagen. Wanneer de wet definitief is, zullen wij deze optie zeker onderzoeken en er indien mogelijk, gebruik van gaan maken.”Gerelateerd