VSP betwijfelt meerwaarde centraliseren huisartsenzorg

28-07-2017 Politiek Redactie

MAASSLUIS - De VSP vraagt zich af wat de meerwaarde is om alle huisartsenzorg in Maassluis onder te brengen in één nieuwe buitenpoli.

Eerder deze week maakte het Franciscus Gasthuis & Vlietland bekend de buitenpoli van het ziekenhuis in Maassluis te behouden. In die breif werd ook melding gemaakt van een onderzoek naar de mogelijkheid om alle huisartsenzorg in Maassluis onder te brengen in de nieuwe buitenpoli.

De VSP zet vraagtekens bij dit plan en stelt hierover vragen aan het college. De partij is bang dat veel inwoners hierdoor een grote afstand moeten afleggen om hun huisarts te bereiken en vraagt zich af waarom het college in de reactie op het bericht geen enkel voorbehoud heeft gemaakt.

Bovendien vraagt de ouderenpartij zich af of het college bij het kiezen voor een locatie van de nieuwe buitenpoli als eis zal stellen dat de locatie optimaal met het openbaar vervoer bereikbaar is. Daarnaast stelt het de vraag hoe zeker het is dat er een nieuwe buitenpoli komt als de samenwerking met de huisartsen niet doorgaat.

Gerelateerd