Basketbal in Maassluis groeit

30-08-2022 Sport Redactie

De groep onder twaalf van de Green Eagles


BASKETBAL - Basketbal zit in de lift in Maassluis. Dat stelt Ruben Kraaijeveld van MBV Green Eagles. De club telt bij aanvang van de eerste trainingsweek enkele teams extra ten opzichte van vorig jaar.

Die extra toeloop heeft ook een concrete, verdrietige achtergrond. "Met een warm hart heten wij ook Syrische en Oekraïense nieuwe leden welkom binnen onze club."

Aanstaande zaterdag is er de kick-off day voor het seizoen van de oudere jeugd. Dan worden onderlinge pick-up games gespeeld en tegelijk gewerkt aan de spelregelkennis.

De groei van de Green Eagles is ook te zien in de jeugdafdeling. Meer leden maakten het mogelijk en wenselijk een nieuwe coach aan te trekken. Dat is   Joey Deegeling, die het team onder de tien jaar onder zijn hoede neemt. "Joey heeft vroeger jaren bij onze buren SBV Juventus gebasketbald, high school in Amerika en ook kort eredivisie bij DAS in Delft. Aan basketbalervaring dan ook geen gebrek." Deegeling zelf stelt dat zijn stap is ingegeven door de ervaringen van zijn zoon Maximilian, die vorig jaar al meetrainde bij de club.Gerelateerd