DVO’32 met speels gemak langs VDL

03-02-2020 Sport Rinus Zomervrucht

VLAARDINGEN/MAASSLUIS -  Aan de Marathonweg was het Maassluisse VDL de tegenstander van DVO’32 afgelopen weekend. Een DVO’32 wat na de winterstop aardig aan de weg timmert getuige de twee overtuigende zege’s ( 5-0 op Rijnmond Hoogvliet Sport en 3-0 op OVV ). Dat dit geen garantie was voor succes vandaag zal duidelijk zijn en dus moesten de Vlaardingers vol aan de bak om de 3 punten in Vlaardingen te houden.

Tegenstander VDL was vorig weekend akelig dichtbij een verrassende driepunter op koploper CION maar moest in blessuretijd de gelijkmaker incasseren. Een domper dus voor de ploeg van trainer Henk Salari die maar wat graag in deze regionale derby de winst zou willen pakken. DVO’32 begon wat rommelig aan de wedstrijd, mede door de straffe wind was het lastig tot goed combinatiespel te komen.Tegenslag was er al gelijk na 7 minuten toen Pieter van der Veen er met ogenschijnlijk flinke blessure vanaf moest. Jan Jaap van den Berg was zijn vervanger. De eerste kans en meteen een flinke was na 11 minuten toen Floris Keizerwaard een prima voorzet van Tim Kievit niet goed raakte waardoor een vroege 1-0 uitbleef. Tim Kievit ging er nog een keer als een haas vandoor (veel sneller dan de laatste linie van VDL) maar zijn inzet was te slap voor een doelpunt. Dat doelpunt kwam er toch toen Frank Boer het op links op zijn heupen kreeg, langs de Maassluisse verdediging gleed en een perfecte voorzet afleverde die door Tim Kievit tot 1-0 werd gebombardeerd. VDL kon zeker voor de thee geen vuist maken zodat de voorsprong bij de rust terecht was.

In de 2e helft kon DVO’32 het initiatief wat meer aan de gasten laten en counterden de Vlaardingers bekwaam naar de 2-0 door Floris Keizerwaard. De wedstrijd ging definitief op slot door de hard werkende Nico Huijer die in 2 beurten de 3-0 maakten. Wedstrijd gespeeld. DVO’32 verzuimde VDL nog meer pijn te doen en geloofde het verder wel, de Maassluisse opponent wist de eer nog te redden door de enige mogelijkheid door middel van een vrije trap van de rand 16 prima binnen te schieten zodat 3-1 de eindstand werd.Gerelateerd