Excelsior Maassluis behaalt grote overwinning op VVSB

• 06-11-2018
MAASSLUIS - Excelsior Maassluis heeft een grote overwinning geboekt op VVSB. Binnen een half uur was de wedstrijd al beslist en stond er een 4-0 op het scorebord. Vlak voor rust werd het nog wel 4-1 waarna Daan Blij na een uur spelen de eindstand op 5-1 bepaalde en zijn derde treffer van de wedstrijd maakte.

Gesteund door de vroege voorsprong liet Excelsior Maassluis vervolgens weinig heel van de bezoekers uit Noordwijkerhout. Na 21 minuten kopte aanvoerder Daan Smith via een corner van Stephan Kruithof de 2-0 binnen. Toen Marouane Afaker na een half uur de 3-0 maakte en Daan Blij één minuut later de 4-0 op het scorebord bracht leek een monsterscore in de lucht te hangen. Zover kwam het echt niet. Sterker nog, uit het niets wist VVSB vlak voor rust een doelpunt te maken.

In de tweede helft mochten toeschouwers nog één keer juichen voor Excelsior Maassluis toen Redouan Omar Ouali in het strafschopgebied werd gevloerd en Daan Blij vanaf elf meter zijn derde en Excelsior’s vijfde van de middag mocht maken. De topscorer van Excelsior Maassluis staat nu op 8 doelpunten.

Komende zaterdag heeft de hoofdmacht geen competitieverplichtingen en gaan de Tricolores genieten van een vrij weekend. Over twee weken reist Excelsior Maassluis af naar Haarlem voor de confrontatie met het zo goed presterende Koninklijke HFC. De wedstrijd begint aan de Spanjaardslaan om 14.30 uur.