Excelsior Maassluis verliest van OFC

04-08-2019 Sport Redactie

Foto: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof

MAASSLUIS - De voetballers van Excelsior Maassluis hebben voor het eerst dit seizoen verloren. In de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie verloor de ploeg van trainer Dogan Corneille met 1-0 op bezoek bij OFC. De ploeg uit Maassluis kreeg genoeg kansen en had het betere spel, maar vergat te scoren.

Het was zaterdag de derde oefenwedstrijd voor de ploeg uit Maassluis. De eerste twee werden nog gewonnen, dat lukte nu op bezoek bij OFC niet. Er had voor de Tricolores duidelijk meer ingezeten, ze waren de betere ploeg maar scoorden niet. Een afstandsschot van OFC vloog er na bijna een half uur spelen in en dat zorgde ervoor dat Excelsior Maassluis verloor. De verdediging van OFC gaf weingi weg na de 1-0 en ondanks het overwicht op het veld, kon Excelsior weinig grote kansen noteren.

Excelsior kreeg na een uur spelen één gigantische kans op de gelijkmaker. Giovanni da Fonseca mocht alleen op doelman Atam Korogulu afgaan maar zag zijn schot gekeerd worden door de ervaren sluitpost van de Noord-Hollanders. Het bleef daarna bij 1-0 en daarmee was de eerste nederlaag een feit.