Excelsior – Barendrecht: Strijd om plek in top 5

08-03-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS - Na de afgelasting van de uitwedstrijd tegen Koninklijke HFC, lijken de weergoden de wedstrijd van zaterdag niet te gaan verstoren. En dat is maar goed ook want de regioderby tegen Barendrecht staat op het programma. Een aantrekkelijk affiche tussen twee ploegen uit het linker rijtje van de Tweede Divisie.

De afgelopen weken is in de voorbeschouwing een aantal keren benadrukt dat het spel van Excelsior Maassluis de laatste wedstrijden niet erg sprankelend is geweest, de resultaten over het hele seizoen zijn echter ‘gewoon’ behoorlijk. Zaterdag kunnen de Tricolores zich immers serieus mengen in de strijd om een plekje in de top 5. Een mooie prestatie voor een relatief kleine vereniging als Excelsior Maassluis.

Barendrecht, dat na Jong Sparta de voor Excelsior dichtstbijzijnde club uit de Tweede Divisie is, staat momenteel op een keurige vierde plaats. Excelsior, dat al wel een wedstrijd meer speelde, hijgt de rood-witten echter in de nek. Sterker nog, bij winst passeert Excelsior de ploeg van trainer Adrie Poldervaart en staat het in de top 5. Deze positie is meteen een mooi doel voor de rest van het seizoen waar geen échte prijzen meer te winnen zijn. Excelsior Maassluis doet immers niet mee om het kampioenschap en hoeft niet te vrezen voor een plek in de degradatiezone.

Excelsior Maassluis is dit seizoen nog ongeslagen in thuiswedstrijden. Geen ploeg keerde tot nu toe met de volle buit terug uit Maassluis. En dat terwijl kampioenskandidaten Katwijk en Kozakken Boys al langs zijn geweest. Gaat het ook tegen Barendrecht weer lukken om de punten in Maasluis te houden? Dan zal het beter moeten dan in de uitwedstrijd op Sportpark de Bongerd. Destijds was een slap begin de aanleiding voor een vroege 2-0 achterstand, een stand die ondanks een aansluitingstreffer van Daan Smith niet meer kon worden omgebogen. Barendrecht won derhalve met 2-1 waardoor Excelsior M de mooie 3-0 zege die het de week ervoor tegen Katwijk boekte geen passend vervolg kon geven.

Wat er zaterdag gaat gebeuren is zoals zo vaak weer lastig te voorspellen. Qua vorm lijken beide ploegen elkaar in ieder geval niet veel te ontlopen. Excelsior Maassluis en Barendrecht wonnen twee van hun laatste vier wedstrijden en verloren er ook twee. Vorig seizoen wist Excelsior de regioderby met 1-0 te winnen dankzij een rake strafschop van Stephan Kruithof. Het is te hopen dat er nu opnieuw een zege in zit, al mag het best met wat meer doelpunten.

De wedstrijd begint als vanouds om 14:30, het tijdstip dat de vaste voetbalvolger altijd van Excelsior gewend was. Scheidsrechter D. Serik heeft de eer de wedstrijd in goede banen te mogen leiden.

Gerelateerd