Excelsior neemt punt mee bij De Treffers

28-10-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS - Excelsior Maassluis heeft aan de verre uitwedstrijd op bezoek bij De Treffers één punt overgehouden. Al vroeg in de wedstrijd opende Marouane Afaker de score voor de ploeg uit Maassluis. Sjoerd Ars bepaalde na een uur spelen de eindstand op 1-1.​ Extra zuur was het dat de gelijkmaker van De Treffers achteraf buitenspel bleek te zijn. Desalniettemin stond er na 90 minuten een verdiend gelijkspel op het scorebord in Groesbeek. De Groesbeekse ploeg eindigde het duel met een man minder door de rode kaart voor Arda Havar. Daar profiteerde de Tricolores niet meer van.

Excelsior Maassluis kwam in Groesbeek al vroeg aan de leiding. Het was met wat geluk, want het afstandsschot van Marouane Afaker werd van richting veranderd. Het was een harde wedstrijd, de ploegen gingen vol voor de winst en dat leverde soms harde en felle duels op. Scheidsrechter Vries had daardoor een pittige en drukke middag, hij moest veel optreden en trok meerdere gele en een rode kaart.

Helaas voor de Tricolores was het na een uur weer gelijk. Sjoerd Ars maakte namens de Treffers de 1-1 na een scherpe voorzet. De Excelsior Maassluis spelers dachten aan buitenspel, maar daar wilde de arbitrage niet in mee gaan. De beelden zijn duidelijk, het doelpunt had afgekeurd moeten worden. De Treffers moest het laatste kwartier met tien man spelen nadat Havar zijn tweede gele kaart kreeg. Zowel de thuis- als de uitploeg creëerden nog een grote kans, maar de bal ging er niet meer in op sportpark Zuid. 

Door het gelijkspel kan De Treffers naar de subtop kijken in de Tweede Divisie, terwijl Excelsior Maassluis  naar beneden moet kijken omdat de marge met plek 17, waar Scheveningen staat, slechts drie punten is. Excelsior Maassluis moet de komende tijd dus flink aan de bak om weer meer naar boven te klimmen. 

Opstelling

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Stephan Kruithof, Sefa Kurt, Kevin Dercks, Sekou Sylla (84. Giovanni da Fonseca), Milan van Ewijk, Vincent van den Berg, Robin van der Ende, Daan Blij, Marouane Afaker

Geel: Sjoerd Ars, Robin Janssen (De Treffers), Sefa Kurt, Milan van Ewijk, Daan Blij (Excelsior Maassluis).
Rood: Arda Havar (2x geel) (De Treffers)Gerelateerd