MVC Heren 2 pakt broodnodige punten!

• 28-02-2023

Geslaagde aanval van MVC op Spivo. (Foto: PR)

MAASSLUIS - Het wilde in 2023 nog niet echt lukken in de Herensectie. Heren 1 heeft na 3 wedstrijden nog geen enkel punt weten te bemachtigen en MVC Heren 2 waren nog niet over de teleurstelling heen dat ze in de 2e helft van het seizoen in de 3e klasse konden beginnen. Maar afgelopen zaterdag werd de malaise omgezet in een overtuigende 3-1 overwinning van het team van Spivo uit Spijkenisse.

Heren 2 was er op gebrand om dit keer de malaise om te zetten in meer zelfverzekerdheid. Een steuntje in de rug konden deze heren wel gebruiken. Met hulp van coach Jeroen, begon het team vastberaden aan de 1e set. Uit hadden ze met 3-1 verloren van een redelijk zwak team die vorig seizoen nog verpulvert werd door de teams van MVC. De mannen hadden er zin in. Dat was te merken aan meer structuur in het spel en dat er duidelijk gepraat werd met elkaar in het veld. Spivo was stabiel en konden soms snoeihard uit de hoek komen maar MVC pareerde veel aanvallen en wisten op de juiste wijze de aanval te blokkeren. De 1e set werd daarom nipt gewonnen met 25-23.

Door de winst in de 1e set waren de heren meer zelfverzekerd in de 2e set. Betere services, passes en goede aanvallen zorgde ervoor dat MVC probleemloos de 2e set doorliep en won met 25-20. Met goede aanwijzingen van interim coach Jeroen ging MVC de 3e set in. Helaas werden er teveel fouten gemaakt waardoor Spivo ineens veel punten pakte en uitliep. Na een donderpreek van de coach bleek MVC toch beter te gaan spelen. Langzaam aan werden de punten gemaakt en kwam MVC op gelijke hoogte met SPIVO. Bij een stand van 25-25 trok Spivo uiteindelijk aan het langste eind en won de set met 25-27. Gelukkig liet MVC zich in de 4e set niet kennen. Gebrand op een overwinning werd overtuigend gespeeld en had Spivo niets meer in te brengen. De fut was er bij hun uit en MVC pakte deze set probleemloos. 25-15.

Voor de mannen een goede opkikker voor de rest van het seizoen. Dit team wil uiteindelijk toch in de 3e klasse gaan spelen. Met de kwaliteiten van de spelers, de goede coaching en meer rust in het spel biedt dit zeker mogelijkheden. We wensen de heren veel geluk. Zaterdag 11 maart spelen de heren weer thuis in de wedhouder Smithal. Aanvang 16:45 uur. U bent welkom.