Rocco de Heer gaat rijden voor het beste kartteam van Nederland

12-03-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS - Na een zeer sterk debuutseizoen in het GK4 kartkampioenschap waarin Rocco de Heer eindigde als vice-kampioen, maakt Rocco de Heer zich nu op voor het GK4 kampioenschap 2018. Niet alleen stapt het jonge Maassluisse karttalent over naar de snellere IAME X30 cadet klasse, hij gaat ook rijden voor het beste kartteam van Nederland: PDB racing uit Vlaardingen.

Oprichter Peter de Bruijn (PDB) is in 1980 wereldkampioen karten geworden door in de finale te winnen van Formule 1 icoon Ayrton Senna. Verschillende bekende Formule 1 coureurs zoals Jos Verstappen en Formule 1 wereldkampioen Kimi Räikkönen, nu rijdend voor het F1 team van Ferrari, hebben gereden voor dit superteam. Zoon Nick de Bruijn, voormalig Europees kampioen karten, heeft momenteel de dagelijkse leiding als teammanager.

Ook in 2018 gaat Rocco weer rijden in GK4 kampioenschap en maakt hij de overstap naar een snellere raceklasse: de IAME X30 Cadet klasse. Dit is een klasse waarin wordt gereden met IAME X30 2-takt motoren van 15 pk. Karts in deze klasse bereiken snelheden van ongeveer 110 kilometer per uur.

Trainingen

Voor de komende periode tot aan de start van het seizoen op 8 april in Mariembourg (België), staan nog een aantal trainingen op de agenda. In het weekend van 24 en 25 maart gaat Rocco nog trainen op ditzelfde circuit om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de eerste race. Rocco traint zowel met het team van PDB als met het team van De Feyter Karting uit Antwerpen, waar hij vorig jaar voor uitkwam en waarmee hij nog een warme (kart)band onderhoudt.

De eerste race in het reguliere GK4 seizoen is op 8 april. De andere races zijn op 6 mei in Emmen, op 29 juli in Genk (België), op 26 augustus in Assen op de nieuwe kartbaan bij het TT-circuit, op 7 oktober in Spa-Francorchamps (België) en het seizoen 2018 wordt afgesloten op 11 november in Genk (België).

Rocco nodigt iedereen van harte uit om te komen kijken naar zijn races. Een typisch raceweekend lijkt erg op dat van de Formule 1. Op vrijdag zijn er vrije trainingen, op zaterdag trainingen en de kwalificatie en op zondag worden er drie wedstrijden gereden.

Alle informatie over het wedstrijdseizoen van Rocco vindt u op zijn website: roccodeheer.com.Gerelateerd