Douanehuisje opent weer met Lies Kap

22-05-2020 Uit Redactie

MAASSLUIS - In 1972 startte Lies Kap-Favié haar verzameling met een enkele ansichtkaart; dit bleek de start van een unieke collectie. Als autodidactfotograaf en historicus deed zij vervolgens jarenlang onderzoek naar het verleden van Maassluis. In de jaren die volgden schreef Kap-Favié meerdere boeken en essays over onze stad. Ook exposeerde zij in 2014 in Museum Maassluis tijdens de viering 400 jaar Maassluis met de expositie ‘Parels van oud Maassluis’.

In het Douanehuisje zal Kap-Favié de gehele maand juni 2020 haar verzameld werk, foto’s en andere memorabilia, samenbrengen in een nieuwe expositie. Deze expositie ‘Terug naar ‘45’ is volledig gewijd aan de oorlogsjaren in Maassluis en de daaropvolgende 75 jaar van bevrijding.

Kap-Favié bezocht in 2007, samen met de laatste overlevende van het Maassluise fluitincident in 1941, concentratiekamp Sachsenhausen bij Berlijn. Dit maakte veel indruk. Voor haar is het dan ook belangrijk dat het verhaal van de oorlog niet verloren gaat en van generatie op generatie verteld moet blijven worden.

Vanaf zaterdag 6 juni 2020, 14:00 uur, bent u van harte welkom. Tot en met zondag 28 jun kunt u iedere zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur de expositie ’Terug naar ‘45’ gratis bezoeken.

Ook in het Douanehuisje gelden uiteraard de opgelegde coronamaatregelen. Dit houdt in ieder geval in dat bezoekers onderling minimaal 1½ meter afstand van elkaar dienen te houden.Gerelateerd