Geen Furieade, wel ‘Ervaar Maritiem Maassluis’

24-06-2020 Uit Redactie

Gerard Poot, voorzitter Stichting Maritiem Maassluis, overhandigt het programma aan burgemeester Edo Haan (Foto: Janneke Noordermeer/Maassluis24)

MAASSLUIS – Stichting Maassluis Maritiem heeft woensdag twee activiteiten aangekondigd omdat de Furieade dit jaar door het coronavirus niet door kan gaan. Kinderen van 3 tot 13 jaar kunnen zich op zaterdag 29 augustus uitleven tijdens ‘Kids aan de Vliet’ en op zaterdag 26 september vindt ‘Ervaar Maritiem Maassluis’ plaats.   

Gerard Poot, de nieuwe voorzitter van Stichting Maassluis Maritiem, overhandigde vandaag het programma aan burgemeester Edo Haan. ,,We hebben ons best gedaan voor alle Maassluizers iets te organiseren,” sprak hij. ,,Voor jong en oud.”

Kids aan de Vliet

Kinderen van 3 tot 13 jaar kunnen op 29 augustus van alles beleven rond de Noordvliet en de Zuidvliet. In samenwerking met de Scouting Karel Doormangroep kunnen de deelnemende kinderen varen, klimmen en andere leuke activiteiten ondernemen. De activiteiten worden op inschrijving en met verschillende starttijden georganiseerd. Zo wordt voorkomen dat er teveel mensen op de vlieten begeven.

Ervaar Maritiem Maassluis

In samenwerking met Stichting Sleepboothaven Maassluis worden op zaterdag 26 september rondvaarten verzorgt door verschillende Maassluise schepen vanuit de haven. Om twee uur vindt er op de Waterweg een vlootschouw plaats. Alle boten varen dan langs de gehele Koning Willem Alexander Boulevard. Voor geselecteerde groepen, zoals zorgpersoneel, senioren en woongroepen, wordt een drietal rondvaarten georganiseerd met de Zeeland.

Als afsluiting van ‘Ervaar Maritiem Maassluis’ kunnen Maassluizers dineren aan de haven. Op de loswal van de Burgemeester de Jonghkade wordt een openluchtrestaurant gerealiseerd.

Korte tijd

Burgemeester Edo Haan is enthousiast over hoe de deelnemende partijen in zo’n korte tijd een leuk programma hebben samengesteld. ,,De Furieade zoals we die kennen, kan dit jaar niet doorgaan. Ik vind het heel positief hoe de stichting toch een leuk programma weet te samen te stellen. Leuk dat daarbij contact is gezocht met de Stichting Sleepboothaven Maassluis en de horeca. We kunnen ons verheugen op de zomer en nazomer.”

Maatregelen

De organisatie benadrukt dat bij alle activiteiten de dan geldende RIVM-richtlijnen in acht worden genomen. Voor alle activiteiten, behalve de Vlootschouw, moet bijvoorbeeld een reservering gemaakt worden of een kaartje worden gekocht. Hoe je kan inschrijven of reserveren, wordt te zijner tijd bekend gemaakt.Gerelateerd