Grote belangstelling voor Maassluise Kunstroute

15-04-2019 Uit Redactie

MAASSLUIS - Naar schatting hebben tussen de 1.200 en 1.400 mensen afgelopen weken de Maassluise Kunstroute afgelegd, laat de Stichting Maassluise Kunstenaars weten.  Zaterdag en zondag was het op de 21 locaties waar kunstenaars en kunst te zien waren, voortdurend een komen en gaan van bezoekers. Zij kwamen niet alleen uit Maassluis en omgeving, maar uit alle delen van het land. Vooral zaterdag was het erg druk. “We hebben niet eens tijd om een broodje te eten,” verzuchtte een van de deelnemers.

In totaal deden dit jaar meer dan 52 kunstenaars – deelnemers in de Stichting Maassluise Kunstenaars (SMK) en gastkunstenaars – mee aan de Kunstroute die als thema ’Grenzeloos’ had gekregen. Hun werk was te zien in ateliers, winkels, horecagelegenheden en bijzondere locaties als korenmolen ‘De Hoop, museumsleepboot Hudson, de voormalige Luxor-bioscoop en het Nationaal Sleepvaartmuseum.

Veel bezoekers roemden de grote variëteit van het werk dat tijdens de Kunstroute te zien was. Zes jonge deelnemers die nog studeren of net afgestudeerd zijn, droegen hier met hun originele inbreng extra aan bij. Na afloop van de kunstroute heeft de voorzitter van de SMK, David van der Houwen, de trekking verricht voor de prijswinnaars van de Kunstverloting en van de Kinderspeurtocht. De prijswinnaars hebben inmiddels bericht gekregen.

Volgend jaar is de Maassluise Kunstroute op 18 en 19 april. Het thema is dan ‘Vrijheid’. Daarmee wil de SMK aansluiten op de viering in Maassluis van 75-jaar vrijheid waarvoor een uitgebreid programma in voorbereiding is.

Ook na de Kunstroute 2019 is nog tot en met 30 juni in Museum Maassluis heel veel werk van Maassluise kunstenaars te zien. Er is veel nieuw werk te bewonderen van de huidige 27 deelnemers in de Stichting Maassluise Kunstenaars (SMK). Daarnaast heeft Museum Maassluis uit de eigen collectie een interessante selectie gemaakt van werk van Maassluise kunstenaars die al eerder in het museum hebben geëxposeerd. Het motto van deze tentoonstelling – te bekijken van dinsdag tot en met zondag tussen 14.00 en 17.00 uur – is ‘Grenzeloos & Tijdloos’.Gerelateerd