Optreden Ronald van Beest tijdens Furieade

18-08-2017 Uit Redactie

Foto: Henk Van Der Fotografie – Rotterdam

MAASSLUIS - Maassluise muzikant Ronald van Beest treedt tijdens de Furieade op zaterdag 7 oktober op met zijn band Ronald van Beest & His Swing Revival Orchestra.

Voordat het zo ver kwam, heeft er heel wat afgespeeld tussen de muzikant en het Furieadebestuur. De Furieade moest vlotter, niet zo oubollig, maar vooral muzikaler, dat liet Ronald van Beest vorig jaar in een ingezonden brief weten. Veel moest volgens Ronald van Beest op de schop om van de Furieade een stadsfeest te maken dat in deze tijd past. De kritiek op het programma van het stadsfeest kwam achter de schermen bij de organisatie hard binnen. "Maar dan kan je als Furieadebestuur twee dingen doen: wegkruipen en wachten tot het overwaait of contact opnemen om te horen wat zijn ideeën dan precies zijn."

"Discussieren is kennis uitwisselen, ruziemaken is onwetendheid uitwisselen," met die woorden zijn Ronald van Beest en het Furieadebestuur met elkaar in gesprek gegaan. Tot een echte discussie kwam het echter niet. Veel ideeën die Van Beest opperde zijn dit jaar al opgenomen in de nieuwe opzet van het Furieadeprogramma. Andere ideeën zijn gewoon niet haalbaar.

Desgevraagd kreeg Van Beest een kijkje achter de schermen; waar moet de Furieade qua regelgeving aan voldoen, de jaarlijkse sponsorjacht en het bedenken en organiseren van de 38e Furieade. Gaandeweg het gesprek werd het Van Beest duidelijk welke gevolgen zijn brief hadden opgeleverd. Met (gespeelde) wanhoop gooide hij zijn armen in de lucht en vroeg: “Zo heb ik het toch helemaal niet bedoeld! Wát kan ik doen om het goed te maken?” Tja, dat was een schot voor open doel, optreden op de Furieade natuurlijk! Gedecideerd schudde Van Beest zijn hoofd: “Ik treed niet op in Maassluis, maar ik wil me best als vrijwilliger verdienstelijk maken hoor. Ik ben redelijk creatief, dus wat denken jullie ervan als ik dit jaar de poster van de Furieade ontwerp?” Heel graag! Zijn fleurige ontwerp is binnenkort overal in Maassluis te zien als aankondiging van de 38e Furieade.

Het heeft heel veel overredingskracht gekost, maar het Furieadebestuur kan nu ook heel trots melden dat Ronald van Beest optreedt op de Furieade. In een unieke setting samen met de Big Band Jazz aan de Waterweg doet Van Beest op zaterdag 7 oktober tijdens het Furieade Festival op Schanseiland een aantal Big Band klassiekers, a la Frank Sinatra.Gerelateerd