Categorieën

Service

Horecabedrijven: 'Maak ruimere terrassen permanent'

Horecabedrijven: 'Maak ruimere terrassen permanent'
Uit

Horecabedrijven: 'Maak ruimere terrassen permanent'

  • Redactie
  • 06-09-2022
  • Uit
Horecabedrijven: 'Maak ruimere terrassen permanent'

MAASSLUIS - De terrassen in Maassluis houden zoals ze in Coronatijd waren. Tenminste, niet zo stil, maar wel zo ruim. Dat was een van de belangrijkste voorstellen die de vertegenwoordigers van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Maassluis, vanmorgen deden aan de gemeenteraad.

Of verzoek van de horecabedrijven werd in de serre van Hotel Maassluis het gesprek gevoerd, met vertegenwoordigers van alle fracties in de raad. Om waar nodig kennis te maken, het gesprek na de zomer weer op gang te brengen en te kijken naar specifieke vragen en noden van de horeca. Voorzitter Wiebe Kuipers van KHN Maassluis was tevreden: “Het is fijn om te zien dat iedereen aanwezig was en dat we kunnen zeggen dat we het in de basis met elkaar eens zijn: we moeten trots zijn op de Maassluise horeca en deze ruimte geven om te kunnen ondernemen.”

Concreet betekende dat dus de vraag om de verruiming van de terrassen uit de Coronatijd permanent te maken. Tijdens het ontbijt werd verder aandacht gevraagd voor het herstel van horecabedrijven in de stad, na een lange periode van beperkende maatregelen door Covid. Ook werd onder de aandacht gebracht dat de KHN Maassluis zich zorgen maakt over de oplopende kosten in de hele breedte, zowel aan de inkoop, als gas en elektra maar ook vanwege de terugbetaling van leningen die nodig waren om de pandemie te kunnen overleven. Daarom roept KHN Maassluis op tot lastenverlichting vanuit de gemeente, bijvoorbeeld waar het gaat om de preciarokosten.