Categorie├źn

Service

Ouders minderjarige overlastgevers krijgen brief burgemeester

Ouders minderjarige overlastgevers krijgen brief burgemeester
Nieuws

Ouders minderjarige overlastgevers krijgen brief burgemeester

  • Redactie
  • 03-07-2020
  • Nieuws
Ouders minderjarige overlastgevers krijgen brief burgemeester
MAASSLUIS – Ouders van minderjarige jongeren die voor overlast zorgen, krijgen een brief van burgemeester Edo Haan, dat blijkt uit antwoorden op schriftelijke vragen van VSP Maassluis over jongerenoverlast in de Vertowijk. ,,De burgemeester heeft met de politie afspraken gemaakt over de inzet in het Oleanderpark.”

VSP Maassluis stelde schriftelijke vragen over jongerenoverlast in de Vertowijk nadat bewoners eind mei een brandbrief richting het gemeentebestuur schreven. Het college laat nu weten dat er na de brandbrief een gesprek is geweest met de bewonerscommissie Verto en jongerenwerk. Binnenkort wordt er een afspraak gemaakt met diverse partijen, waaronder de politie en jongerenwerk.  

Oleanderpark

Uit de brandbrief bleek dat in de nacht van 22 op 23 mei een groep van ruim zestien jongeren van de Binnenstad naar het Oleanderpark trok. Daarbij gedroegen zich intimiderend en bedreigend naar bewoners van deze wijk. ,,Na het incident heeft de politie beschikking gekregen over beeldmateriaal. De beelden waren echter van zodanige kwaliteit, waardoor opsporen en herkennen van mogelijke daders niet mogelijk was.”

Aanspreken

In het Oleanderpark is ook een mobiele camera ingezet. ,,Het jongerenwerk spreekt de aanwezige jongeren aan en probeert hen in de richting van InBlik te bewegen waar zij activiteiten aanbiedt. De wijkcoördinator heeft contact met een aantal bewoners uit de buurt die hebben aangegeven zich te willen inzetten om samen met de jongeren tot een oplossing te komen.”

Brief

Het college meldt verder dat de burgemeester afspraken heeft gemaakt met de politie over de inzet in het Oleanderpark. ,,De politie spreekt de aanwezige jeugd aan en bij overtredingen wordt proces-verbaal opgemaakt. Wanneer overlast wordt geconstateerd, worden namen genoteerd en krijgen ouders van minderjarige jongeren een brief van de burgemeester opgestuurd.”