Categorieën

Service

Rover vraagt gebruikers bus 126: teken voor behoud ov

Rover vraagt gebruikers bus 126: teken voor behoud ov
Nieuws

Rover vraagt gebruikers bus 126: teken voor behoud ov

  • Redactie
  • 15-09-2023
  • Nieuws
Rover vraagt gebruikers bus 126: teken voor behoud ov

MAASSLUIS - Reizigersvereniging Rover roept Maassluizers die buslijn 126 willen behouden - en ook ieder ander die het openbaar vervoer een goed hart toedraagt - op een petitie te tekenen 'tegen de kaalslag' van het openbaar vervoer stad en land. Weer minder ov dreigt.

"Dit jaar is het openbaar vervoer fors duurder geworden. Tegelijk rijden er veel minder bussen en treinen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?", zo schrijft Rover in een brief aan Provinciale Staten, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in de provincie.

"Als ov-reizigers helpen wij mee om de klimaatdoelen te bereiken. Om ons land leefbaar en in beweging te houden. Wel zo belangrijk, nu er in onze provincie veel nieuwe huizen gebouwd moeten worden. Als Statenlid kunt u meehelpen door te zorgen voor goed en aantrekkelijk openbaar vervoer.

Goed openbaar vervoer rijdt vaak en (bijna) net zo snel als de auto. Voor goed openbaar vervoer hoeven wij geen kilometers te lopen naar de halte. En vooral: goed openbaar vervoer is betaalbaar. Zodat het echt aantrekkelijk wordt om de auto te laten staan."

In de petitie wordt daarom gevraagd 'de kaalslag te stoppen'. Plus: werk te maken van 'goed, betaalbaar openbaar vervoer'.  

Volgens Rover is snelle actie nodig om het tij te keren. "Dit jaar heeft de reiziger al een historische stap terug in de tijd gedaan. Personeelsgebrek en Coronaschulden zorgen overal voor uitgedunde dienstregelingen. Maar het ergste is nog niet achter de rug. Vrijwel het hele land krijgt te maken met extra bezuinigingen: weer minder bussen per uur, tramlijnen op de nominatie om te verdwijnen, complete metrolijnen op de tocht. Het is vijf voor twaalf voor het Nederlandse openbaar vervoer."