Categorie├źn

Service

RET stopt met spitsritten

RET stopt met spitsritten
Nieuws

RET stopt met spitsritten

  • Redactie
  • 14-10-2020
  • Nieuws
RET stopt met spitsritten
ROTTERDAM - De RET schrapt per 26 oktober de spitsritten in de metrodienstregeling. Dit vanwege het oplopende ziekteverzuim onder het rijdend personeel, zo meldt het ov-bedrijf van de regio.

Niet alleen onder de metrobestuurders zijn er veel zieken, ook 'zijn er tijdelijke tekorten in de bezetting van het onderhoudsteam en kampen sommige leveranciers met Coronagerelateerde vertraging'.

De RET stelt dat reizigers 'slechts beperkt hinder ondervinden' van de maatregel, 'gezien de verwachte daling van de reizigersaantallen na de persconferentie van gisteren

Concreet zullen de spitsritten op lijn A in de ochtend en de middag tussen Schiedam-Centrum en Vlaardingen-West komen te vervallen. "Daardoor rijdt de RET in de spits op dit stuk elke tien in plaats van elke vijf minuten." 

Ook de spitsritten in de ochtend en de middag op lijn D tussen Rotterdam-Centraal en De Akkers (Spijkenisse) komen te vervallen. Lijn D rijdt daardoor op dit stuk in de spits eveneens niet elke vijf maar elke tien minuten. "De drie spitsritten in de ochtend- en drie in de middagspits op lijn E rijden niet."
 
"Dit betekent dat er op alle lijnen gedurende de hele dag elke tien minuten een metro rijdt, behalve op het stuk Steendijkpolder – Hoek van Holland, waar ze zoals gebruikelijk elke twintig minuten rijden", aldus de RET. 

De gewijzigde dienstregeling zal worden opgenomen in de RET Reisplanner en de RET Real Time App. In de loop van volgende week kunnen reizigers hun reis plannen op basis van de wijzigingen die op 26 oktober ingaan.