Aantal coronapatiënten in Maassluis niet verder gestegen

13-04-2020 Gezond Redactie

MAASSLUIS – Het aantal coronapatiënten in Maassluis is niet verder gestegen. Net als gisteren zijn er in totaal 37 Maassluizers positief getest op het coronavirus en liggen 14 van hen in het ziekenhuis. Er liggen 33 Schiedammers en 27 Vlaardingers in het ziekenhuis die vechten tegen het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag 964 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 26.551. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 86 gisteren stierven er 94, mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 2.823 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 147 naar 8.729.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date