Careyn Maassluis kampt met ziekteverzuim en open vacatures

22-09-2017 Gezond Redactie

MAASSLUIS - De problemen die Careyn heeft met hoger ziekteverzuim en niet-vervulde vacatures, zijn ook aan de orde bij Careyn Maassluis, dat blijkt uit de beantwoording van vragen van de PvdA door het college.

PvdA Maassluis stelde eerder vragen aan het college naar aanleiding van berichtgeving in de media waarin werd gesteld dat het zorgbedrijf in de problemen dreigt te komen. Careyn nam afstand van het eenzijdige beeld.

Toch blijkt na beantwoording van de vragen van de PvdA door het college het zorgbedrijf ook in Maasluis met verschillende problemen te kampen heeft. Zo worstelt Careyn Maassluis met een hoger ziekteverzuim dan het landelijk gemiddelde. Het verzuim is wel in beeld en de contacten met de bedrijfsarts en medewerkers zijn goed.

Bovendien kent Careyn Maassluis een aantal vacatures. Het bedrijf doet er alles aan om de instroom van nieuwe medewerkers te bevorderen en de vacatures te vervullen, zo laat het college weten. Er zijn echter geen verhalen van ontevreden medewerkers en ontevreden patienten en mantelzorgers bekend in Maassluis.

De PvdA vraagt het college of zij de mening van de partij deelt dat het schadelijk zou zijn als de zorg voor de inwoners van Maassluis in gevaar komt en mensen de vertrouwde gezichten van de zorgverleners kwijt zouden raken. Het college meldt dat zij het vervelend vinden als inwoners vertrouwde gezichten kwijt raken, maar dat zij het belangrijker vinden dat inwoners de zorg krijgen die zij nodig hebben. Zo schrijft het college: 'Wij hebben er alle vertrouwen in dat onze intwoners deze zorg krijgen, ook in de toekomst.' Het college meldt verder dat zij hun waardering via het management aan de mederwerkers van Careyn over laten brengen.

Gerelateerd