Franciscus verruimt bezoekmogelijkheden

23-05-2020 Gezond Redactie

MAASSLUIS/SCHIEDAM - Franciscus Gasthuis & Vlietland stelt vanaf aanstaande maandag de ziekenhuizen ruimer open voor bezoek. Dat gebeurt vooralsnog op beperkte schaal. Alleen patiënten op de verpleegafdelingen waar geen coronapatiënten worden verpleegd, zullen hun familie of eventueel een vriend kunnen ontvangen. Op de afdelingen Dagbehandeling en de opnamelounge van Orthopedie wordt nog geen bezoek toegelaten. Op de Kinderafdeling en op Neonatologie mogen alleen ouders op het kind opzoeken.

Ook worden bezoekers geweerd die zelf gezondheidsklachten hebben, al is het maar eenvoudig hoesten of niezen. Ook verhoogte temperatuur verhindert het bezoek van mensen in het Vlietand of Gasthuis.

Verder geldt er een maximum van één bezoeker per patiënt per dag en een maximum bezoektijd van één uur, tijdens de bezoekuren. Het moet ook steeds dezelfde bezoeker zijn die langskomt. Alleen baby's en kinderen mogen bezoek van beide ouders ontvangen en daar wordt de bezoektijd niet gehanteerd. Overigens is dit bezoek steeds toegestaan geweest, net als dat van een partner bij een bevalling.

Als extra beperking geldt dat het meenemen van zelfbereid eten niet is toegestaan en ook andere spullen het ziekenhuis inbrengen kan slechts op zeer beperkte schaal. De bezoekers wordt uiteraard geacht alle hygiëneregels in acht te nemen. Dat betekent onder meer het desinfecteer van handen bij binnenkomst en vertrek van de afdeling, afstand en rechts houden in de gangen, zitten op een stoel die op een aangegeven plek bij het bed moet staan en niet verplaatst mag worden, niet heen en weer lopen over de afdeling. Eventuele begeleiders van bezoekers moeten buiten het ziekenhuis wachten.Gerelateerd