Categorieën

Service

Stadshart stemt voor Bedrijveninvesteringszone

Stadshart stemt voor Bedrijveninvesteringszone
Winkelen

Stadshart stemt voor Bedrijveninvesteringszone

  • Redactie
  • 07-02-2017
  • Winkelen
Stadshart stemt voor Bedrijveninvesteringszone
MAASSLUIS - Ondernemers in het Stadshart hebben voor de Bedrijveninvesteringszone (BI-Zone) gestemd. Een BI-Zone is een gebied waarbinnen ondernemers gezamenlijk investeren in activiteiten in de openbare ruimte en waar alle ondernemers in het gebied aan meebetalen.

Ondernemers konden van 23 januari tot 6 februari hun stem uitbrengen. Er werden 105 stemmen uitgebracht, waarvan 1 stem ongeldig was. Er waren 160 stemgerechtigden. 91 ondernemers hebben voor de zone gestemd en 12 tegen.

Stemmen
Om de BI-Zone in te kunnen voeren moest minimaal 50 procent van de ondernemers stemmen en moest tweederde 'ja' stemmen. Daarnaast moesten de ja-stemmers meer WOZ-waarde vertenwoordigen dan de nee-stemmers. Dat blijkt te zijn gehaald want de ja-stemmers vertegenwoordigen ruim €22 miljoen tegenover ruim €2 miljoen van de nee-stemmers.

BI-Zone
De Bedrijveninvesteringszone treedt voor maximaal 5 jaar in werking en wordt gefinancierd via een verplichte bijdrage van de ondernemers. De activiteiten die via de BI-Zone gerealiseerd worden, moeten volgens de wet gericht zijn op het bevorderen van de leefbaarheid, veiligheid, ruimtelijke kwaliteit of de economische ontwikkeling in de zone.