Aangepaste lintjesregen op 24 april

17-04-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Vanwege de landelijke maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vindt de traditionele lintjesregen op vrijdag 24 april op aangepaste wijze plaats.

De Rijksoverheid heeft besloten dat er vanwege het coronavirus tot zeker 1 juni 2020 geen bijeenkomsten en evenementen mogen plaatsvinden. Ook de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen kan daardoor niet op de traditionele manier doorgaan.

 

Boeket en kaart

Voor de jaarlijkse lintjesregen is gezocht naar een aangepaste vorm. Burgemeester Haan (video)belt met de uitverkoren Maassluizers om hen te vertellen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen in een ridderorde. ’s-Middags wordt bij de inwoners die een Koninklijke onderscheiding krijgen, een boeket en een wenskaart bezorgd namens de gemeente. Zij worden ook vermeld in speciale editie van de Staatscourant met daarin de namen van alle gedecoreerden in Nederland.
 

Uitreiking

Voor de daadwerkelijke uitreiking van de versierselen wordt gezocht naar één landelijke datum. Dit zal zijn op een moment dat het coronavirus voldoende is teruggedrongen zodat familie, vrienden en collega’s van de gedecoreerden hierbij aanwezig kunnen zijn.
 

Oranje plantjes

Om Maassluis toch een beetje op te fleuren nu alle festiviteiten rond Koningsdag niet op normale manier kunnen doorgaan, worden op initiatief van de Stichting Oranjedag Gedecoreerden Maassluis oranje plantjes geplaatst op enkele plekken in de stad. Samen met Stadsbedrijf worden deze bijvoorbeeld geplant op rotonde Rozenlaan/Wagenstraat. Ook aan de brug in het Stadshart worden bakken met oranje planten gehangen. Mogelijk worden nog meer plekken op deze wijze feestelijk aangekleed.Gerelateerd